Wat veel !!!
Door: Bob
Blijf op de hoogte en volg Bob en Kristel
17 Mei 2008 | Thailand, Chiang Mai
Na een lange zoektocht naar de bus terminal in Ayuthaya zijn uiteindelijk terecht gekomen bij een busstation van ongeveer 4 meter breed gelegen aan de hoofdweg van Bangkok naar het noorden. Er stonden twee flinke rijen en na ongeveer een half uur konden we met een mooie VIP bus mee naar het noorden. In de plaats Tak zijn we met een lokale bus dwars door een onweersbui doorgegaan naar Sukhothai.
We verbleven daar in J&J guesthouse aangeraden door Moniek en Bram gerund door een Belgisch-Thais stel.
We hadden een mooie ruime kamer en een zwembad tot onze beschikking. Iedere ochtend konden we kiezen uit een lekkere belegde baguette of 3 cm dikke pancake. De eerste dag was een rustdag waar we lekker hebben gezwommen en gelezen. Op deze dag hebben we ook Pieter onmoet die 7 weken alleen reist en daarna samen met z'n vriendin doorgaat. Samen zijn we de volgende dag per handgeschakelde moterbike Oud Sukhothai gaan verkennen. Na heel wat Wats en tempels en een boel foto's zijn we teruggegaan en op de lokale nightmarket wat gaan eten. In ons favoriete restaurant (Poo restaurant) hebben we de mooie dag afgesloten met twee Brugse Triples en een Mojito. De volgende dag zijn we naar Chaing Mai vertrokken.
In Chaing Mai hadden we erg veel keus uit guesthouses en was het moeilijk een keuze te maken. We hebben uiteindelijk gekozen voor Gap guesthouse. Een mooie guesthouse met donkerbruine antieke meubels, mooie kamers gelegen in een tuin. De eerste nacht hebben we geslapen in de mooiste kamer tot nu toe met alles erop en eraan. Tevens zat dit keer het ontbijt en het internet bij de prijs inbegrepen. Omdat we niet zoveel tijd hadden hebben we 1 dag de stad bekeken en naar het Tribal museum gegaan. In de avond hebben we de Night Bazaar bezocht en daar de touristen shops bekeken. Vandaag hebben we een hele dag Thai's gekookt en een 7 tal gerechten klaargemaakt (waaronder heb bekende Pad Thai). Morgen vertrekken we naar Chaing Kong waarna we naar Laos zullen gaan.
Hier is de link naar een heeeeele kleine selectie van foto's:
Bob en Kristel
17 Mei 2008 - 14:40
Linda:
Wat een schattige schorten! haha ;-)
Guesthouses daar klinken echt super, maak me maar weer jaloers...
Geniet ervan, maar aan de foto's te zien lukt dat jullie prima.
Hier ook alles goed, vanavond vier ik mijn verjaardag, heb er zin in!
18 Mei 2008 - 09:24
Margaret En Paul:
Even weer reageren op jullie berichtje . Gezellig om zo buiten Thais te kokkerellen. Je zou het koken bijna verleren na al die weken! Ook leuk om even met een andere Nederlander op te trekken.
Bob, je hebt nu wel heel apart kapsel(zie foto Wat Sa Si), al bij de Thaise kapper geweest?
Voor de rest zien jullie er goed en blij uit,dat stelt ons gerust.
Veel plezier in Laos, liefs, -
18 Mei 2008 - 14:17
Suus:
Wederom ben ik jaloers. Eigenlijk dubbeljaloers, want ik ben inmiddels begonnen met het werkende leventje. ik ben nu 2 weekjes bezig en ik moet eerlijk toegeven dat ik ontzettend veel zin heb om bij jullie aan de thaise rijsttafel aan te schuiven! :-) -
18 Mei 2008 - 19:48
Kim & Ralf:
Ja Bob, dat vonden wij ook van dat kapsel, je lijkt een beetje op jim carry in Dumb and Dumber !!! ha ha Twente speelt CL, hebben van Ajax gewonnen vandaag... morgen weer om 6 uur op om te gaan werken tja dan hebben jullie het beterrrrr veel plezier nog. -
18 Mei 2008 - 21:18
Helen:
Mooooooi!
Wat veel prachtige tempels! Thailand blijkt toch wel erg mooi te zijn! Hier alles prima, nog minder dan drie weekjes te gaan...
Liefs,
Helen -
19 Mei 2008 - 07:30
Els:
Lieve Kristel en Bob,
Wat fijn dat jullie vakantiereis zo voorspoedig verloopt.De foto's zijn erg mooi geniet ze!
Groetjes van de Vogeltjes -
20 Mei 2008 - 15:32
Sander:
haha klinkt goed, ik heb jullie vorige berichtjes wel gelezen maar was steeds vergeten om berichtje te plaatsen dus denk dan doe ik het nu even:P De foto's zijn echt super mooi en volgens mij hebben jullie het ook goed naar jullie zin zo te lezen;)
Veel plezier nog,
Sander -
20 Mei 2008 - 20:45
Jurgen:
He luitjes, klinkt als een hele mooie vakantie. Ben benieuwd naar de live verhalen straks!
groet,
Jurgen
ps Het werk gaat door, maar er liggen nog wat complexe vraagstukjes te wachten op jou :)