Eerste dagen Laos - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Bob en Kristel Alons - WaarBenJij.nu Eerste dagen Laos - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Bob en Kristel Alons - WaarBenJij.nu

Eerste dagen Laos

Door: Kristel

Blijf op de hoogte en volg Bob en Kristel

22 Mei 2008 | Laos, Luang Prabang

Hallo trouwe lezers!

Alweer een berichtje vragen jullie je af? Ja, alweer een berichtje, zodat we jullie op de hoogte kunnen stellen van onze eerste dagen in Laos.

Afgelopen maandag zijn we 's ochtends vroeg de Mekong over gestoken naar Laos. van daaruit hebben zijn we op een slow boat gestapt, samen met zo'n 80 andere toeristen. tijdens deze trip hebben we kunnen genieten van de prachtige omgeving, van de bergen en de hutjes. dit gebied is vrijwel onbewoond op een paar dorpjes van zogenaamde 'hilltribes' na. de boot was ook best comfortabel en dat was veel meer dan we verwacht hadden. Na zo'n 6 uur varen kwamen we aan in pak beng. een saai dorpje dat uit een straat bestaat en die bestaat weer uit hotels en restaurants. en er is maar 4 uur stroom per dag.

de tweede dag was een stuk minder comfortabel dan de eerste dag. ten eerste was het nu 8 uur varen en ten tweede zaten we nu op een bankje dat net zo comfortabel is als de gemiddelde kerkbank in nederland. ik heb uiteindelijk de helft van de tijd op de grond op een kussentje gezeten. bob kan nu 20 verschillende zit/lig/hang posities op een bankje voordoen ;-)HaHa! De omgeving was weer erg mooi en dat maakte het de moeite waard. 's Avonds kwamen we aan in Luang Prabang. Dit is de tweede stad van Laos maar er wonen maar 25.000 mensen!

Luang Prabang is echt prachtig; er is een paleis en prachtige tempels. Verder is het ontzettend groen en het is een schiereiland dat ingesloten is door de Mekong en een andere rivier.

Na een week van zware bewolking en regen is het nu ineens weer zonning! Dat betekent ook dat de temperatuur meteen
met 10 graden is toegenomen, naar 35 graden! Lekker warm!

Morgen gaan we met een minibus naar Luang Nam Tha in het noorden van Laos. We hebben daar een trekking van 2 dagen
geboekt. We zijn erg benieuwd en hebben er veel zin in (maar kijken een beetje op tegen de busreis). We hebben dan nog ongeveer anderhalve week in Laos voordat we weer naar Thailand gaan.

We hebben ook weer foto's online gezet: http://picasaweb.google.com/Kristel.Hoen/Laos?authkey=hnlRze7IZuk

groetjes!

• 22 Mei 2008 - 16:22

Els:

Lieve Bob en Kristel,

Fijn om te lezen dat het goed met jullie gaat.8 uur op harde kerkbanken zitten is ook wel erg lang, maar jullie hebben er ook iets voor terug gekregen, heel veel natuurschoon en er komt geen eind aan. Geniet nog maar lekker groetjes van
    De Vogeltjes

• 22 Mei 2008 - 21:02

Helen:

Wat een mooie foto's weer! Jeetje... wat een 'luxe' boot, dat is inderdaad wel een beetje afzien... maar inderdaad, wat mam zegt, jullie hebben er wat voor terug. Super daar zeg, als ik dat zo allemaal lees! Kei gaaf!
    Helen

• 23 Mei 2008 - 09:29

Ruud:

Heeey Bob en Kristel,

Alles gaat goed zo te zien, geniet er nog even van zal ik zeggen want als je terug komt ligt er nog een hoop werk op je te wachten haha.
    Bob je was vergeten deze link door te sturen naar mij, maar Willem is net bij mij langs geweest dus zodoende.
    Mooie foto's vooral van Bob aan het bier.

Groeten uit het mooie Eindhoven!!!!

Ruud.

• 23 Mei 2008 - 22:29

Paul En Margaret:

Zo te lezen en te zien is het een hele belevenis. Laos lijkt mij een "natuur" land aan een belangrijke levensader, de Mekong. Merken jullie nog dat dit het meest gebombardeerd land tijdens de American War was. Nog heel veel plezier en groeten uit Best.
    Paul ("weduwnaar", want Margaret is naar Evelyn)

• 24 Mei 2008 - 10:58

Linda:

Ha Kris en Bob,
    Wat een mooie foto's weer! Klinkt allemaal weer super (op dat bankje in de boot na dan...) Nog heel erg bedankt voor de leuke (verjaardags)kaart!
    Ik ben de hele week in Brussel geweest ivm studiereis, was echt superleuk! Ben nu wel moe na 4 dagen achter elkaar stappen tot half 5 's ochtends... ;-)
    Ga nu even lekker uitrusten!
    Veel plezier nog met de reis en alvast succes met de trekking!
    Liefs, Linda

• 25 Mei 2008 - 12:53

Aggie:

Zo te horen en te zien op de foto's, hebben jullie een erg afwisselende vakantie. Je moet er natuurlijk wel wat voor over hebben, al betekent dat uren op een kerkbankje of op de grond zitten.
    Geniet nog maar een paar weken, want dan begint het echte leven weer.
    Groetjes van Wim, Aggie en Patrick.

• 25 Mei 2008 - 20:48

Evelyn & Margaret:

Dear Kristel & Bob

Greetings from Scotland! We are just checking your website and having a look at your photos! Looks like you are having a fabulous holiday (expedition)! Your photographs are amazing & this is only a small selection! Have you filled your memory cards yet on your camera???
    Bob - your future mother-in-law thinks you have "strange" haircut!!!!! Are there no decent hairdressers in Laos??? We have just returned from our "girly" time in Arran. We had lovely weather and we even managed to do some hiking as well as doing a lot of "chatting"!!! Look forward to seeing more photos of your trip. Enjoy the rest of your time in Asia. Much love to you both. Ev xxx

even een berichtje van mij vanuit Ochiltree. Zoals jullie konden lezen, hebben we veel gepraat, gelachen en het eiland Arran verkend. Ook de avonden zijn we op pad geweest en hebben naar prachtige muziek geluisterd in kleine pubs.
    Laos is wel " back to very basic", wat zullen jullie straks de luxe thuis weer kunnen waarderen! Have fun en vele groetjes,xxx Margaret

• 27 Mei 2008 - 14:06

Pieter:

He luitjes!

Leuk verhaal! Ben nu zelf in Chiang Khong en ga morgen naar Laos. Zo te horen moet ik dus kussens regelen voor de boot en dan komt alles goed. Heb zelf een fantastische week in Pai gehad.

Groeten en geniet er nog van!

Pieter