Aankomst en opstarten
Door: Kristel
Blijf op de hoogte en volg Bob en Kristel
04 September 2010 | Verenigde Staten, Atlanta
What's up? Hier vanalles en nog wat! Ik zal proberen een beetje chronologisch te vertellen.
Donderdag ben ik dus naar Atlanta gereisd. De reis is goed verlopen maar het is toch wel een hele trip. De vlucht was een uur te laat vertrokken, maar we zijn wel op tijd geland. Vervolgens ben ik 5 kwartier door de douane en alle security checks gegaan, wat wel een record is, denk ik (qua snelheid dan). De 'friends' van homeland security waren gelukkig aardig voor mij. Voordat je trouwens in Amerika bent, ben je al drie van top tot teen gescand, op Schiphol al door zo'n bodyscanner, etc. Ik werd opgewacht door Aly bij het vliegveld. Aly is een goede vriend van een collega van mij en absoluut onmisbaar voor mij in de eerste paar dagen.
Ik heb al geleerd dat drie dingen onmisbaar zijn in Amerika:
1. mobiele telefoon
2. Internet
3. een vriend met een auto
Alles is hier namelijk zoo groot. Als je naar bv. een Walmart wilt dan is dat echt super ver rijden. Vervolgens kun je alleen familieporties kopen dus dan heb je ook meteen VEEL boodschappen.
Donderdagavond kon ik meteen in mijn appartement/studio. We hebben ook meteen Internet geregeld en zijn wat eerste inkopen gaan doen bij Walmart. Uiteindelijk ben ik rond tien uur gaan slapen.
Gisterochtend kwamen ze de meubels brengen. Ik zit nu in de unieke situatie dat ik minder meubels heb dan ruimte en minder kleren dan opbergruimte. Het is dus nog lekker ruim hier. 's Middags naar de uni geweest en de nodige bureaucatie geregeld. Ik ben nu de trotse bezitter van een buzz card (een id kaart van de uni). Om de een of andere reden is het logo van de uni (Georgia Institute of Technology) een wesp (of een bij). En de shuttle bus heet de stinger.
's Avonds heeft arme Aly zes uur met mij gespendeerd aan noodzakelijk shoppen en dingen regelen! We zijn naar de IKEA geweest (wat zou ik zonder IKEA moeten), hebben een mobiele telefoon gekocht en het abonnement geactiveerd, hebben snel wat gegeten en zijn vervolgens naar de Walmart geweest voor de grote boodschappen. Vervolgens moesten we alles naar binnen laden. Gelukkig was er een winkelwagentje en hoefden we maar twee keer te gaan. Uiteindelijk was ik om middernacht thuis met al het spul.
Vandaag ben ik bijna de hele dag bezig geweest met poetsen, dingen uitpakken en inrichten. Maar nu is de studio helemaal af! Het enige wat nu nog geregeld moet worden is dat het eenpersoonsbed vervangen wordt door een tweepersoons en dat pest control de bugs komt killen! Ik denk er maar niet te veel aan, ze zitten gelukkig heel lokaal ergens in de keuken.
Dat was het wel tot nu toe. Ik ga zo met mijn nieuwe vrienden eten en morgen of maandag ook maar eens beginnen met onderzoek.
Tot nu toe bevalt het me supergoed hier en dat is vooral te danken aan de superhulpvolle mensen!
Have a good one!
Kristel
05 September 2010 - 08:27
Helen:
Hey lieve Kris!
Goed van je dat het allemaal een beetje loopt daar! Leuke studio!!! Maarre... volgens mij staat er al een tweepersoonsbed, toch? ;-) Veel plezier en succes de komende dagen met eerste dagen onderzoek!
x -
05 September 2010 - 10:14
Laura:
Fijn dat je je hebt geïnstalleerd en dat iedereen zo behulpzaam is. Heel veel plezier en ik hoop dat je het eerste weekend ook goed overleeft!
Groetjes!! -
05 September 2010 - 12:49
Papa, Mama, Sander:
lieve Kristel,
Zo dat zijn al zeer actieve dagen, die je nu achter de rug hebt. Wat fijn dat je een personal assistent hebt gevonden. En zo te lezen erg plooibaar :) Wat leuk dat je je al snel op je gemak voelt. Geniet vandaag nog maar even van de rust, veel succes met het onderzoek en ik hoop voor je dat je leuke collega's ontmoet.
Gisteren hebben we Bob een beetje verwend met een lekkere maaltijd! Bel je nog?
lieve groetjes -
05 September 2010 - 16:42
Hennie Van Gastel:
Hoi Kristel,
Je studio ziet er super uit! Nog even wat persoonlijke dingetjes (foto van Bob bijvoorbeeld) en dan is het helemaal top.
Groetjes -
05 September 2010 - 19:30
Papa:
Lieve Kris,
Leuk dat je het zo goed naar je zin hebt. Bij het nogmaals doorlezen van jouw bericht, realiseerde ik me dat het huidige digitale tijdperk er wel voor zorgt dat de achterblijvers gelijktijdig en (veel) uitgebreider worden geinformeerd dan 27 jaar geleden! Veel succes.
Liefs, Paul -
06 September 2010 - 06:20
Ellen:
He Kristel,
Fijn dat je goed bent aangekomen en je je een beetje hebt kunnen settelen. Veel succes en plezier!
06 September 2010 - 07:01
Lex & Emmy:
Hoi Kristel,
Heel veel plezier en succes in de States!
Groetjes Lex & Emmy -
06 September 2010 - 08:04
De Vogeltjes:
Lieve Kristel,
Gelukkig alles is goed gekomen.
Succes voor de komende tijd.
De Vogeltjes vanuit hun nestje in Reuthe.
06 September 2010 - 10:56
Mieke:
Hey Kristel,
Wat fijn dat je de eerste dagen gelijk zo goed bent opgevangen! Dat maakt het leven gelijk eebn stuk leuker en makkelijker!
Je appartement ziet er super uit. Daar hou je het wel een paar maandjes uit (als de 'bugs' weg zijn dan :-S).
Veel succes vandaag op de uni! Hopen dat je veel leuke collega's krijgt!
groetjes vanuit een nu nog heel even zonnig Nederland...
Mieke
06 September 2010 - 13:53
Viv:
Ha Kris,
Wat lief zeg! Een personal shopper;) Fijn dat je daar zo'n hulp hebt gehad. Succes met acclimatiseren en ik ben benieuwd hoe het je daar op de uni gaat bevallen.
Liefs,
Viv -
06 September 2010 - 15:06
Susanne:
Hi Kristel,
Fijn dat je bent aangekomen en helemaal gesetteld bent. Veel plezier daar de komende maanden.
Susanne