En ... actie! - Reisverslag uit Atlanta, Verenigde Staten van Bob en Kristel Alons - WaarBenJij.nu En ... actie! - Reisverslag uit Atlanta, Verenigde Staten van Bob en Kristel Alons - WaarBenJij.nu

En ... actie!

Door: Kristel

Blijf op de hoogte en volg Bob en Kristel

21 September 2010 | Verenigde Staten, Atlanta

Hey!

How’re you’ll doing?? I’m doing fine in Atlanta!

De afgelopen week is weer voorbij gevlogen dus tijd voor een nieuwe update. Qua onderzoek is er niet zo veel te melden behalve dat ik VEEL artikelen heb gelezen en ontzettend boeiende conversaties heb gehad met mijn drie (nu nog maar twee) Chinese kamergenoten (NOT!). Eerlijk is eerlijk, je hebt er ook zeker geen last van, maar gezellig is anders. Had ik al gezegd dat er geen raam in het kantoor zit. Voor mensen met Amerika (onderzoeks)ervaring is dit geen verrassing. Een raam is status hier in Amerika. En als AIO heb je geen status => geen raam! Ik ga twee keer per dag ff lucht en licht happen want anders trek ik het niet hoor!

En dan nu op veler verzoek: actie! Ja ja, dit weekend was zeker niet suf! Vrijdagavond ben ik bij het ‘Welcome event’ van de ‘Turkish Student Organization’ geweest. Nu ben ik zowel niet Turks als geen student, maar ik ging toch! Het is een openbaar event met Turkse hapjes (lahmacun, borek, baklava en sarma voor de kenners), Turkse dans en Turkse muziek. En er waren natuurlijk ook bekenden cq. vrienden: Aly, Sorian uit Mexico, Ahmad uit Libanon en Ahmed uit Egypte (volgen jullie het nog met alle Achmed’s?? Er komt er nog een bij!) En ik heb weer nieuwe mensen leren kennen: Maria uit Spanje, Ibrahim en Ahmet uit Turkije. Het was erg gezellig en het was nog heel warm ’s avonds. Zaterdag ben ik naar het lokale sportcentrum geweest voor een broodnodig lesje yoga.

Zondag was er een event gepland (door Aly, wie anders) ter ere van het bijna-vertrek van Maria uit Spanje (je wordt hier geassocieerd met het land waar je vandaan komt). We gingen wandelen en BBQ-en in een lokaal Nationaal Park: Red Top Mountain NP. Zoals jullie al door hebben bestaat een groot gedeelte van mijn kennissenkring uit mensen met een Mediterraanse instelling. Om 10.30 zou ik opgehaald worden (=voor 11.00 wordt je zeker niet opgehaald). Om 10.30 belde Aly dat ik om 11.00 opgehaald zou worden. Om 11.30 waren ze er! Maar toen moesten we nog andere mensen ophalen en nog naar het park rijden. Om een lang verhaal kort te maken: om 13.00 waren we op de parkeerplaats bij het Visitor Center. Toen moest er besloten worden of we eerst gingen wandelen of eerst BBQ-en en als we gingen wandelen welke wandeling (welke afstand). Daarnaast moesten mensen nog beslissen wat ze nu eigenlijk wilden. We waren in totaal met 14 mensen dus reken maar uit hoe lang dat duurde. Uiteindelijk waren er twee groepen: een groep (inclusief mezelf) ging voor de lange wandeling (5.5 miles = 8 km) en een voor de korte (0.7 miles).

FF tussendoor: sinds wanneer is 0.7 mijl (1.1 km) een hike!? In Amerika wel iig!

De wandeling was niet superboeiend maar het uitzicht op het meer was mooi. Ik heb een paar foto’s toegevoegd aan dit bericht en er ook weer aantal toegevoegd aan het picasa webalbum. Na de wandeling was het tijd om lekker te BBQen bij een zogenaamde picnic shelter waar ze standaard een bbq hebben. Heel gezellig met mooi uitzicht op het meer. Na de toch wel vermoeiende wandeling (het was 32 C en het terrein redelijk heuvelachtig) vond ik het prima om rond 19.00 weer terug te gaan. Het was heel gezellig en vooral lekker om na ruim twee weken de stad weer eens te verlaten.

Tot de volgende update!

Kristel

• 22 September 2010 - 01:28

Bob:

Goed nieuws! Bob mag voor 5 weken naar Amerika komen. Vanaf 13 november zullen jullie hem dus helaas moeten missen!

• 22 September 2010 - 06:09

Karin:

Super leuk!!!
    Heel veel plezier alvast!

x

• 22 September 2010 - 07:18

Linda:

Gefeliciteerd Bob! Dan kunnen jullie gezellig samen avonturen gaan beleven.
    Mooie pics trouwens!

• 22 September 2010 - 12:40

Papa En Mama:

Hallo lieve Kristel,

Nou de kogel is door de kerk! Gelukkig, Bob kan ook voor enkele weken naar je toe komen. Dat is fantastisch nieuws na al die weken van onzekerheid.
    Gezellige bbq zo te zien en een gevarieerd gezelschap. Dat was dan een aangename afwisseling na al die dagen werken zonder daglicht. Nog veel succes met je onderzoek en geniet van het internationale gezelschap om je heen.
    Heel veel liefs x x
    ook van je broer en Simba

• 22 September 2010 - 17:11

Martine:

Kristel! Wat leuk om je avonturen in Atleeeeenta te lezen! En wat zie ik nu? Bob komt ook snel! Supertof! Geniet ervan! Liefs uit Hongarij!

• 22 September 2010 - 17:11

Martine:

Kristel! Wat leuk om je avonturen in Atleeeeenta te lezen! En wat zie ik nu? Bob komt ook snel! Supertof! Geniet ervan! Liefs uit Hongarije!

• 23 September 2010 - 10:29

Wim, Aggie, Patrick:

Hoi Kristel,

Leuk om al je ervaringen te lezen en nog leuker is natuurlijk dat Bob toch 5 weken mag komen.
    Je vader, Wim, Sander en Patrick gaan dan toch eindelijk a.s. zaterdag karten. Ben benieuwd hoe dat bevalt.
    Heel veel groetjes uit Hulsberg.

• 27 September 2010 - 09:52

Liesbeth Alons:

Hoi Schoondochter! Je amuseert je weer goed zie ik met een multiculturele groep vrienden. Bedankt trouwens voor jou persoonlijke verjaardagskaart die ik precies op de feestdag heb ontvangen!Jouw ouders waren zondag ook nog gezellig op bezoek geweest zodat we weer heerlijk hebben kunnen bijpraten.
    Groeten ook van Jan natuurlijk.

• 27 September 2010 - 12:28

De Vogeltjes:

Lieve Kristel,

Super gaaf dat Bob mag komen.
    Hier heeft vandaag de herfst zijn intrede gedaan.
    Geniet van alles om je heen en succes met je onderzoek.
    Lieve groetjes vanuit een regenachtig Aorzel.