Keepin' Austin and Atlanta weird
Door: Bob en Kristel
Blijf op de hoogte en volg Bob en Kristel
22 November 2010 | Verenigde Staten, Atlanta
Na bijna een maand radiostilte weer een berichtje uit Atlanta en … dit maal geschreven door Kristel EN Bob!!¬
Nadat Kristel’s ouders waren vertrokken op 31 oktober, was het weer even angstvallig rustig in Hotel Kristel. En het zou nog veel rustiger worden … want Kristel ging naar het Annual Conference van INFORMS in Austin, Texas. Alles in Amerika heeft een slogan, zo ook Austin: Keepin’ Austin weird. Op zich is een invasie van 4000 Operations Research & Management Science wetenschappers al weird genoeg, natuurlijk. Het was erg leuk om de collega’s uit Eindhoven weer te zien en relatief veel Nederlands te praten. Ook heb ik even met mijn begeleiders kunnen overleggen. Naast het noodzakelijke congres-gebeuren was er ook nog een general reception met een armadillo-race, line-dancen en een heuse Harry-de-Hengst (jullie weten nog wel van Telekids) … dus … Ik kan zeggen dat een verdeeld succes was, vooral de zeer grote groep Chinezen en Indiers hadden duidelijk een ander idee van een feestavond. Donderdags ging om 4.00 al mijn wekker want om 6.45 vertrok mijn vlucht terug naar Atlanta, waar ik de rest van de dag nog gewerkt heb.
Heel veel tijd om bij te komen was er niet want zaterdagavond stond Bob ‘op de stoep’. Na het wereldrecord door-de-douane-security-en-bagage-afhalen-gaan verbroken had, was het om 19.13 eindelijk tijd voor de hereniging. Het leek even onwerkelijk om Bob te zien lopen op het vliegveld, maar hij was het echt! Zondags (ook tevens onze halfjaarlijks wedding-anniversary) heeft Bob een eerste kennismaking met Atlanta gehad en zijn we lekker in het park gaan wandelen (onder het genot van een zonnetje) en lekker op een terrasje geluncht. ’s Middags zijn we nog voor wat retail-therapy naar Lenox mall geweest. ’s Avonds heerlijk gedineerd bij de Baraonda het Italiaanse restaurant op de begane grond van het appartementencomplex. Alsof het zo heeft moeten zijn!
De afgelopen week was wat minder omdat Kristel drie dagen ziek is geweest. Natuurlijk heeft ze gewacht tot er iemand was om haar te verzorgen en te voorzien van geschilde appeltjes en vers geperst sinaasappelsap. ;-) Donderdagavond was de koorts in ieder geval weg dus we konden toch mee naar Cirque du Soleil met Aly, Achmad, Sorian, Laura en de bups, wederom een hele leuke en creatieve voorstelling.
Zaterdag was Kristel dusdanig opgeknapt (alleen nog een verkoudheid) dat Atlanta verder ge-explore-d kon worden. Bob wilde graag naar Virginia Highlands en dus gingen we te voet onderweg, eerst door het park en daarna door de mooie wijk Virginia Highlands, die zo uit een Amerikaanse serie lijkt te komen. Zo’n suburb bestaande uit lanen met bomen en grote huizen (met dikke auto’s voor de deur), erg mooi om te zien. Er werd geluncht bij Everybody’s, die best als slogan hadden kunnen hebben: keepin’ pizzas weird! De meest vreemde combinatie van toppings en rare pizza’s, zoals de pizza-sandwich (WTF?) stonden op de kaart. We hebben uiteindelijk een fail-safe pizza met kaas genomen en met het witbiertje en een tafeltje in de zon hoorde je ons zeker niet klagen! Na een wandelingtje terug over de mooie Ponce de Leon avenue (mwah ..) en een lekkere koffie van de Starbucks was het een top-middag. (’s avonds natuurlijk slaaj gegeten ;-) )
Zoals ik misschien al eerder heb gezegd is Atlanta niet te doen zonder je eigen ‘wheels’ dus gisteren hadden we een auto gehuurd. Onze eerste stop was wederom in Virginia Highlands maar dit maal bij Alon’s bakery; een winkel vol lekkere kazen, wijnen, gebakjes en heerlijke sandwiches! Zo moet het Alons-walhalla er uit zien!! Onze buit was twee heerlijke sandwiches die we als lunch zouden eten later. We gingen namelijk naar Stone Mountain. Het was nog bewolkt toen we vertrokken maar toen we boven waren begon de zon te schijnen, heerlijk! Daarna reden we dwars door Atlanta naar een locatie die al lang op mijn wish-list stond: de Cheesecake factory. Hier aten wij ‘slechts’ een ‘stukje’ cheesecake, OMG! Ik zal een foto bijvoegen. Natuurlijk namen we heel Amerikaans de leftovers mee in een doggy-bag. Lekker voor zometeen bij de koffie! :) Tot slot heb ik Bob nog geïntroduceerd in de wondere wereld van het Walmart-supercenter.
Na dit wondere weekend vol eten, zon en een beetje sightseeen is het nu weer tijd voor werk.
Foto's zijn te vinden op: http://picasaweb.google.com/Kristel.Hoen/BobInAtlanta?authkey=Gv1sRgCJjV-J_UgMO85QE&feat=directlink
Tot de volgende update!
Bob en Kristel
23 November 2010 - 07:28
Willem Van Dinther:
Mooi verslag.
Vooral samen blijven genieten!
Time flies when you're havin fun. -
23 November 2010 - 08:18
Linda:
Zo te lezen is dit jullie culinaire reis extraordinaire... :-) blijf vooral genieten van de gebakjes, sandwiches en elkaars gezelschap! Enne, happy anniversary! -
23 November 2010 - 09:35
Paul En Margaret:
Bob heeft voet op Amerikaanse bodem gezet en ....de verhalen gaan voor een groot gedeelte over lekker eten, tot in details!! Dat is wel heel opvallend.Ja, Bob dat blijft toch oppassen anders moet je op water en droog brood als je weer terug in Nederland bent. Heel erg fijn dat je Kristel goed verzorgd hebt tijdens de griep. Ondanks alles is er toch al tijd geweest om erop uit te trekken. Er is veel te zien en te beleven (wij kunnen het weten;) ) Geniet van de Amerikaanse tijd samen. lieve groetjes x x -
23 November 2010 - 10:17
Susanne:
Ha wereldreizigers,
Leuk dat jullie weer gezellig samen zijn helemaal weird aan bijna de andere kant van de wereld. Geniet ervan!
Suus -
23 November 2010 - 10:39
Jan En Liesbeth:
Fijn om weer een bericht en nieuwe foto's te onvangen. Dat wereldrecord was dat zééér lang of extreem kort?? Het doet ons als Alonsjes goed dat er een 'afgesplitste' familietak is teruggevonden in de USA en natuurlijk in de 'consumers sector'
Jullie vermaken je goed zien we en dat is prima, ga zo door!
Groetjes Jan en Liesbeth
25 November 2010 - 19:39
Lidy:
Hallo Kristel en Bob.
Eindelijk jullie verhalen gelezen.
Kristel schrijft ontsettend leuk en fijn om te lezen dat alles goed gaat.
De verjaardagen van Bob en Kristel? Bob de 28 ste weet ik en bij deze een dikke pakkerd van ons en maak er een mooie dag (en) van .
Zo wereldreizigers nog veel plezier samen en werk ze daar met zin.
Tot ziens in het natte koude Nederland.
groeten Lidy en Cees.