Eerste week vakantie in Georgia & Florida - Reisverslag uit Fort Myers Beach, Verenigde Staten van Bob en Kristel Alons - WaarBenJij.nu Eerste week vakantie in Georgia & Florida - Reisverslag uit Fort Myers Beach, Verenigde Staten van Bob en Kristel Alons - WaarBenJij.nu

Eerste week vakantie in Georgia & Florida

Door: Bob en Kristel

Blijf op de hoogte en volg Bob en Kristel

10 December 2010 | Verenigde Staten, Fort Myers Beach

Hallo allemaal,

Even een kort berichtje vanuit Fort Myers. We zijn nu een weekje op vakantie en we hebben al een hoop verschillende dingen gedaan. Qua temperatuur heeft het niet echt mee gezeten, de koudste temperaturen sinds vele jaren. Zelfs temperaturen onder nul! Het was wel zonnig iedere dag dus dat was prima.

We zijn een dag in Georgia gebleven en hebben Savannah aan de Atlantische kust bezocht. Daarna zijn we doorgereden naar de Sunshine state: Florida. Daar bezochten we tot nu toe een aantal nationale parken en de eerste Europese nederzetting in noord Amerika (sinds 1565!). Een aantal hoogtepunten waren toch wel Kennedy Space Center (het bezoekerscentrum van NASA op Cape Canaveral) en de springs waar de manatees overwinteren. We hebben helaas de lancering van de raket SpaceX Falcon 9 gemist, maar het was toch zeer interessant en indrukwekkend. Manatees (ook wel zeekoeien genoemd) leven normaal in de kustwateren van Florida maar in de winter trekken ze naar de warmere bronnen in het binnenland. Er zijn er altijd een aantal bij Blue Spring maar in verband met de vrieskou waren er echt heel veel. Heel mooi om te zien (foto in picasa).

We zijn ook al een dag in Orlando geweest, echt een gekkenhuis. We hebben gegeten bij ‘the most unique McDonalds in the world’ en ‘Hawaiian rumble adventure golf’ gedaan (Kristel 1 hole in 1 maar Bob toch helaas gewonnen).

We zijn gisteren dus naar Fort Myers gereden en hebben ’s avonds vanaf het strand de zonsondergang bekeken. Er zitten hier heel veel vogels (en niet alleen meeuwen en duiven), erg leuk. Vandaag hebben we Sanibel eiland bezocht (iedereen die de familie Alons kent, moet deze plek kennen). We gingen dus op zoek naar de bergen met mega-schelpen, enorme T-bone steaks en stukken ijstaart en de menukaart die op een treintje rond gereden wordt. Een aantal van die dingen hebben we gevonden, maar helaas geen bergen mega-schelpen. Het weer was wel mooi dus we konden op het strand zitten. Het restaurant met mega taart stukken hebben we wel gevonden (Bubble room, check de foto’s).

Komende week gaan we nog naar Miami, de Key eilanden en tot slotte naar de pretparken van Orlando.

See you later alligator!

Bob en Kristel

p.s. Foto’s zijn te vinden op: http://picasaweb.google.com/Kristel.Hoen/VakantieFlorida?authkey=Gv1sRgCKWR0sH5vYCEPg&feat=directlink

• 11 December 2010 - 08:54

De Vogeltjes:

Hoi Bob en Kristel

Heerlijk aan het genieten!

Wat betreft het weer, hier was vanmorgen alle sneeuw weg.

Nog een fijne tijd samen.

Groetjes van de Vogeltjes uit Aorzel

Enne Orlando is een touristtrap!!

• 11 December 2010 - 10:51

Jan En Liesbeth:

Op de lage temperatuur en de matrasjes na is het dus echt genieten! Ennnn leuke foto's zeg! Veel contrast wel in de bezienswaardigheden, van een space shuttle, via manatees (zijn dat niet zeekoeien?) naar een romantische zonsondergang, het kan niet op! Inmiddels is bij ons de sneeuw weg maar een volgende vorstperiode komt er al weer aan. We hebben bij onze lokale 'Lindse' leverancier een mooie Nordman kerstboom gehaald en dat blijkt een superboom te zijn ! De eerste buiten- en binnen lichtjes zijn al weer aan dus de Kerst gezelligheid slaat weer volledig toe! Nog veel plezier de komende dagen op de key's en in al die (pret)parken!

• 11 December 2010 - 11:30

Helen:

Superfoto's!
    Heerllijke vakantie zo te zien... toch gek voor deze tijd van het jaar. Geniet er maar van!
    Tot snel weer, x

• 12 December 2010 - 16:22

Paul En Margaret:

Hallo lieve reizigers,
    De rust is wedergekeerd in huize Hoen, ons nichtje Nathalie is een weekendje blijven logeren, vandaar dat we nu pas jullie berichtje lezen. Het is zo raar jullie met tent of blote benen te zien, terwijl wij al weken in wintersferen verkeren!
    Gaaf die manatee's in het wild! Ook die degenkrab levend. Onze degenkrab in de gang beweegt al 17 jaar niet meer ;) Lekker voor julie nog een kleine week trekken door Florida. Geniet intens van de laatste dagen en....... we kijken uit naar jullie thuiskomst. Take care.
    lieve groetjes van ons x x

• 13 December 2010 - 11:08

Ellen Spoor:

He,
    Fijne week nog en alvast goede feestdagen. In het nieuwe jaar moeten we maar weer eens lunchen op de faculteit.
    Ellen

• 14 December 2010 - 13:41

Mieke En Maurice:

Hallo vakantiegangers!
    Wat een leuke verhalen weer. Zo'n stukje taart lijkt ons ook wel wat ;-).
    Geniet nog maar goed van de laaste week vakantie. En wie weet als jullie thuis komen is er hier een witte kerst...

groetjes,
    Mieke en Maurice

• 15 December 2010 - 07:15

Karin & Thomas:

Hoi Kristel & Bob,

Leuk om te lezen wat jullie aan het doen zijn. Ik zie ook dat jullie alweer bijna terug zijn! Dan wordt het tijd om bij te kletsen :) Scheelt weer dat de kertkaart niet naar de VS hoeft ;)

Geniet nog lekker van de vakantie, goede reis terug en tot snel weer.

Doei x Karin & Thomas.

• 15 December 2010 - 16:39

Lex & Emmy:

Hey Bob en Kristel, leuk hoor, al die verhalen! Alvast een goede terugreis en prettige feestdagen! Groetjes Lex & Emmy

• 20 December 2010 - 15:52

De Vogeltjes: