Chicago voor beginners
Door: Kristel
Blijf op de hoogte en volg Bob en Kristel
23 April 2012 | Verenigde Staten, Chicago
Dit is alweer mijn laatste nacht in Chicago, morgenochtend ga ik naar Atlanta.
Het congres was interessant (meestal) en het was een mooie gelegenheid om 'oude' bekenden weer eens te spreken en nieuwe mensen te ontmoeten. Het is wel een raar idee dat ik de meeste van deze mensen zeer waarschijnlijk nooit meer zal zien. De presentatie is goed gegaan en mijn prof. uit Atlanta kon ook nog aanwezig zijn.
Naast het congres en de bijbehorende diners zijn er nog wel een aantal dingen gebeurd. Ik vraag me soms wel af hoe het zou zijn als ... (een of ander scenario in te vullen). Zo vroeg ik mij dus af hoe het zou zijn als de sprinklers (een soort kranen aan de muur die opengaan bij brand) af zouden gaan en als je dan met de trap vanaf de 36e verdieping naar beneden moet gaan. Nou .. afgelopen vrijdag heb ik daar dus iets van mogen meemaken.
Toen ik me klaar aan het maken was om te gaan eten rook ik al een beetje een geur van iets dat aan het smeulen is. Toen ik de hotelkamerdeur opendeed, was ik toch enigszins in shock.. de hele gang stond blank en er kwam een grote stroom water uit de kamer schuin tegenover de mijne. De gasten stonden op de gang, drijfnat, en al hun spullen op de gang. Het was mij al snel duidelijk dat er geen brand was (geloof ik), en er waren al mensen van het hotel bij dus dat viel mee. Om de een of andere waren dus die sprinklers afgegaan en ... er komt veel water uit. Als gevolg hiervan was de lift dus uitgeschakeld en kon ik dus helemaal met de trap naar beneden, joepie! Beneden kwam ik nog een dozijn brandweermannen in vol ornaat tegen maar die waren dus overbodig. Gelukkig geen al te groot avontuur dus, maar sinds die dag staan er een aantal grote fohn-achtige machines op de gang om het tapijt te laten drogen.
Vandaag heb ik Chicago verkend en ik moet zeggen dat ik positief verrast ben. Het is echt een mooi centrum en er zijn heel veel wolkenkrabbers maar dit zijn echt mooie gebouwen. De ligging aan het water is natuurlijk ook mooi. En de bijnaam windy city is ook heel toepasselijk. Voor architectuur liefhebbers zeker een aanrader.
Morgen vlieg ik dus naar het warmere Atlanta waar ik tot zaterdag zal blijven. Ik heb er al veel zin in om terug te gaan.
Groetjes, Kristel
24 April 2012 - 10:14
Jan En Liesbeth:
Tja wij dachten als ''Chicago leken" dat het een koude, zakelijke stad was met vrij veel criminaliteit maar dat valt dus allemaal wel mee en is het toch ook een mooie stad aan het water!
De fotos geven een goed beeld. Bob komt morgen, woensdag, bij ons 'op de asperges' dus dat wordt weer smullen! Veel plezier gewenst in het 'oude bekende' Atlanta.
25 April 2012 - 08:19
Papa En Mama:
Hallo Krisje,
Back in Atlanta na 1 1/2 jaar!
Ik kan het me zo weer voor de geest halen, dat is voor ons ook een mooie herinnering. Dat hotelavontuur in Chicago was leuk om mee te maken, maar als er werkelijk een goede brand was uitgebroken... daar moet je niet aan denken! Chicago lijkt me inderdaad een mooie stad met prachtige gebouwen.
Geniet van de ontmoetingen met je Atlanta vriendinnen. Have some nice "girly talks", doe ik ook met Evy de komende dagen;)
heel veel liefs xx -
25 April 2012 - 09:09
Sander & Nicole:
He Kris,
Ziet er leuk uit daar, moet ik ook maar eens een keertje heen gaan!
Ja haha ik geloof goed dat de gang meteen onderwater staat als die sprinklers afgaan, komt wel wat kuub water uit.
Veel plezier nog de komende dagen!!